Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Печено пиле с гъби и кашкавал

Печено пиле с гъби и кашкавал

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 средно голямо пиле
125 гр.масло
1 кг цели гъби
млян черен пипер
чубрица
сол
50-100 гр.кашкавал
1 чаена чаша вода
плик за печене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Печено пиле с гъби и кашкавал

Гъбите се почистват от пънчетата и се нареждат в намазана тавичка. Поръсват се със сол, чубрица и черен пипер и във всяка гъба се слага по малко парче масло. Пекат се на 200 градуса за 15-20 минути.

Пилето се измива, отцежда се и обилно се натърква отвътре и отвън със сол и меко масло. Слага се в плика и се затваря. Готовото вече пиле се слага в тавичка, в която е изсипана водата. Пече се на 200 градуса докато се зачерви, после се обръща от другата страна и когато и тя се зачерви пилето е готово. Когато и гъбите и пилето са готови, то се изважда от плика и около него се нареждат гъбите, поръсва се с настъргания кашкавал и се връща във фурната да се запече.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Печено пиле с гъби и кашкавал


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама