Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Печено пиле с гъби и кашкавал
Печено пиле с гъби и кашкавал

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 средно голямо пиле
125 гр.масло
1 кг цели гъби
млян черен пипер
чубрица
сол
50-100 гр.кашкавал
1 чаена чаша вода
плик за печене
Гъбите се почистват от пънчетата и се нареждат в намазана тавичка. Поръсват се със сол, чубрица и черен пипер и във всяка гъба се слага по малко парче масло. Пекат се на 200 градуса за 15-20 минути.
Пилето се измива, отцежда се и обилно се натърква отвътре и отвън със сол и меко масло. Слага се в плика и се затваря. Готовото вече пиле се слага в тавичка, в която е изсипана водата. Пече се на 200 градуса докато се зачерви, после се обръща от другата страна и когато и тя се зачерви пилето е готово. Когато и гъбите и пилето са готови, то се изважда от плика и около него се нареждат гъбите, поръсва се с настъргания кашкавал и се връща във фурната да се запече.
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Пилешки дробчета с много лук на фурна
Пилешки дробчета и сърца с много лук и гъби
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Печено пиле с гъби и кашкавал
От форум:
От друг сайт: