www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 30 Декември 2012

Печено пиле с гъби и кашкавал

Необходими продукти
1 средно голямо пиле
125 гр.масло
1 кг цели гъби
млян черен пипер
чубрица
сол
50-100 гр.кашкавал
1 чаена чаша вода
плик за печене

Гъбите се почистват от пънчетата и се нареждат в намазана тавичка. Поръсват се със сол, чубрица и черен пипер и във всяка гъба се слага по малко парче масло. Пекат се на 200 градуса за 15-20 минути.

Пилето се измива, отцежда се и обилно се натърква отвътре и отвън със сол и меко масло. Слага се в плика и се затваря. Готовото вече пиле се слага в тавичка, в която е изсипана водата. Пече се на 200 градуса докато се зачерви, после се обръща от другата страна и когато и тя се зачерви пилето е готово. Когато и гъбите и пилето са готови, то се изважда от плика и около него се нареждат гъбите, поръсва се с настъргания кашкавал и се връща във фурната да се запече.