Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Печени пилешки хапки
Печени пилешки хапки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг. пилешки гърди
1 голяма глава лук
1-2 бр.яйца
100-150 гр.галета
сол на вкус
млян черен пипер
млян кимион
зехтин за мазане
Пилешките гърди се почистват, нарязват се на едри парчета и се смилат в кухненски робот или месомелачка. Добавят се фино нарязания лук, яйцата, подправките и голяма част от галетата. Всичко се омесва хубаво и се разстила на слой 1,5 до 2 см. в правоъгълна тава, която се слага в хладилника да престои поне 2-3 часа.
След като престои и се стегне се нарязва с нож на различни фигури или с формички за сладки. Готовите фигури се подреждат върху намазана със зехтин тавичка и се напръскват отгоре леко също със зехтин. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути.
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Пилешки дробчета с много лук на фурна
Пилешки дробчета и сърца с много лук и гъби
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Печени пилешки хапки
От форум:
От друг сайт:
Nikolai Lukov