Публикувана от Nikolai Lukov на 05 Януари 2013
Необходими продукти 1 кг. пилешки гърди 1 голяма глава лук 1-2 бр.яйца 100-150 гр.галета сол на вкус млян черен пипер млян кимион зехтин за мазане | |
Пилешките гърди се почистват, нарязват се на едри парчета и се смилат в кухненски робот или месомелачка. Добавят се фино нарязания лук, яйцата, подправките и голяма част от галетата. Всичко се омесва хубаво и се разстила на слой 1,5 до 2 см. в правоъгълна тава, която се слага в хладилника да престои поне 2-3 часа. След като престои и се стегне се нарязва с нож на различни фигури или с формички за сладки. Готовите фигури се подреждат върху намазана със зехтин тавичка и се напръскват отгоре леко също със зехтин. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути. |