Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Печени домати, пълнени с пържено кьопоолу, върху тиквички и доматен сос

Печени домати, пълнени с пържено кьопоолу, върху тиквички и доматен сос

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 голям патладжан
3 големи зелени чушки
4 големи домата (3 са за пълнене и 1 за доматен сос)
1 тиквичка
около 1 каф.чашка зехтин
черен пипер
къри
сол на вкус
1 суп.лъж.нарязани пресни листенца от босилек
нарязан магданоз
чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Печени домати, пълнени с пържено кьопоолу, върху тиквички и доматен сос

Изпичаме патладжана и чушките. Почистваме от люспите и нарязваме на парченца. Посоляваме на вкус, добавяме малко пресован чесън и запържваме с малко зехтин.

На 3 домата отрязваме капачета и издълбаваме внимателно. Посоляваме. Разпределяме пърженото кьопоолу в трите домата. Похлупваме с капачетата. Сърцевината на доматите нарязваме и смесваме с другия домат (също нарязан). Добавяме 3-4 суп.лъж.зехтин и босилек, сол, къри и черен пипер. Тиквичката режем на кръгчета.

Подходяща тавичка намазваме със зехтин. Подреждаме кръгчетата от тиквичката. Поливаме с нарязаните домати. Отгоре слагаме пълнените с кьопоолу и печем в гореща фурна, първо на долен реотан, а като поизври течността от соса запичаме едновременно на долен и горен реотан. Изпичаме до готовност на доматите и соса. При поднасяне поръсваме с нарязан магданоз.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Печени домати, пълнени с пържено кьопоолу, върху тиквички и доматен сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама