Публикувана от Илияна Димова на 21 Юни 2012
![]() | Необходими продукти 1 голям патладжан 3 големи зелени чушки 4 големи домата (3 са за пълнене и 1 за доматен сос) 1 тиквичка около 1 каф.чашка зехтин черен пипер къри сол на вкус 1 суп.лъж.нарязани пресни листенца от босилек нарязан магданоз чесън |
Изпичаме патладжана и чушките. Почистваме от люспите и нарязваме на парченца. Посоляваме на вкус, добавяме малко пресован чесън и запържваме с малко зехтин. На 3 домата отрязваме капачета и издълбаваме внимателно. Посоляваме. Разпределяме пърженото кьопоолу в трите домата. Похлупваме с капачетата. Сърцевината на доматите нарязваме и смесваме с другия домат (също нарязан). Добавяме 3-4 суп.лъж.зехтин и босилек, сол, къри и черен пипер. Тиквичката режем на кръгчета. Подходяща тавичка намазваме със зехтин. Подреждаме кръгчетата от тиквичката. Поливаме с нарязаните домати. Отгоре слагаме пълнените с кьопоолу и печем в гореща фурна, първо на долен реотан, а като поизври течността от соса запичаме едновременно на долен и горен реотан. Изпичаме до готовност на доматите и соса. При поднасяне поръсваме с нарязан магданоз. |