Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Печена агнешка плешка на фурна
Печена агнешка плешка на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 агнешка плешка
1-2 връзки пресен лук
листа пресен джоджен
сол
черен и червен пипер
300 мл вода
100 мл олио
фолио за покриване на тавата
Нарязва се пресния лук на едро и се поставя в тавата, в която ще печем. Отгоре се накъсват листа пресен джоджен. Нарязва се измитото месо на едри порции. Намазват се с олио, сол, черен и червен пипер и се нареждат върху лука. Сипва се водата и се покрива тавата с фолио. Печем в умерена фурна 180 градуса около 2 часа и половина. Сваля се фолиото и се запича още малко, за да добие златиста коричка, като от време на време се полива със соса. Сервираме върху канапе от ориз.
Добър апетит !
Още рецепти за Ястия с агнешко
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Печена агнешка плешка на фурна
От форум:
От друг сайт: