Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Парфе с тиква
Парфе с тиква

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за бисквитения блат:
250 гр. бисквити "Роден край"
1 пакетче масло (125 гр.)
за парфето:
500 гр. извара
600 гр. тиква
канела
ванилия
30 гр. желатин (3 пакетчета на др. Йоткер)
Бисквитите се смилат, към тях се добавя мекото масло и се обърква хубаво. Сместа се изсипва във форма със свалящи се стени и се оформя блат. Слага се в хладилника докато приготвите сместа за парфето.
Обелената и нарязана на кубчета тиква се сварява на пара, след като се охлади се пасира и към нея се добавя изварата. Пасира се отново и се добавят канелата, ванилията и предварително разтопения и охладен на водна баня желатин. Готовата смес се изсипва върху бисквитения блат и се връща в хладилника за 2 - 3 часа да стегне хубаво. Извадете десерта и украсете по желание, аз съм украсила с разбита течна сметана!
Още рецепти за Други десерти
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Парфе с тиква
От форум:
От друг сайт:
Добринка Петкова