Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура

Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г.  брашно
3 с.л захар
½ ч.л сол
1 ч.ч вода
½ ч.ч олио
4 яйца - М
500 мл. прясно мляко
4-5 с.л захар
кората на 1 портокал
40 г. нишесте ванилия
1 ч.л масло
90 г. захарна глазура розова - Belbake

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура

В тенджерка слагаме водата, олиото, захарта и солта. Слагаме да заври на котлона. След като заври намаляваме с една степен котлона. Изсипваме брашното и бъркаме без да спираме с помощта на дървена лъжица. Бъркаме бързо до сгъстяване и образуване на топка тесто, меко на пипане. Трябва тестото да се отделя от стените на съда. След като е готово го дърпаме на страна да се охлади. Чукваме едното яйце и бъркаме. Следва второто. Едно след друго слагаме и четирите яйца. Бъркаме с дървена лъжица докато поеме добре тестото всичко, но може и с ръка. Получава се меко, гладко, лъскаво и леко лепнещо тесто. В друга тенджерка слагаме 450 мл. прясно мляко да заври, заедно с 4 с.л захар. В 50 мл. прясно мляко изсипваме нишестето ванилия и бъркаме до гладка кашичка, да се разтвори добре прахообразната съставка. Изсипваме към горещото мляко. Намаляваме котлона и бъркаме с дървена лъжица до сгъстяване на крема. Настъргваме кората на 1 портокал и я добавяме вътре в крема. После слагаме и маслото и объркваме добре с лъжица. Оставяме да изстине.

В тава, покрита с хартия за печене, с помощта на лъжица оформяме от тестото 40 бр. малки еклерчета, като топчета леко рошави. Редим ги на разстояние едно от друго и печем в загрята на 180 градуса фурна 20 мин. Като ги изпечем ги вадим да се охладят. Кремът го пълним на части в шприц с накрайник с остър и дълъг отвор и пълним еклерчетата. Кухината се пълни с крема. Пакетчето захарна глазура го слагаме в чаша с топла вода за 5 мин. Отваряме опаковката и с помощта на чаена лъжица нанасяме от течната глазура върху еклерчетата. Оставяме да стегне за 1 час и поднасяме.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама