Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки

Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

бяло брашно – 1 1/4 ч.ч
типово брашно – 1/2 ч.ч
олио - 1/2 ч.ч
кисело мляко – 2/3 ч.ч
бакпулвер – 1 пакетче
яйца – 2 бр.
захар – 1 ч.ч
малини, къпини, касис, боровинки – 2 ч.ч
масло – за намазване на формичките
брашно – за набрашняване на формичките

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки

Вадим яйцата на стайна температура. Смесваме двата вида брашно и ги пресяваме през сито. Вътре слагаме бакпулвера и разбъркваме. В купа слагаме захарта и яйцата и разбиваме с миксер много добре. Прибавяме олиото и киселото мляко и отново разбиваме. Получава се гъста каша. Към нея слагаме постепенно и брашното с бакпулвера и отново объркваме до еднородна смес. Намазваме с масло 14 формички за мъфини и ги набрашняваме. С помощта на лъжица разпределяме от кашата във формичките и заглаждаме. Плодовете ги слагаме върху пласт кухненска хартия, за да се отцедят. Отгоре разпределяме от тях така, че да има навсякъде. При печенето част от плодовете падат във вътрешната част на мъфина, а други си остават отгоре и така има плодчета навсякъде. Печем на 170 градуса в загрята фурна до готовност за около 23-25 мин.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама