Публикувана от Цветослава Киркова на 11 Юни 2013
Необходими продукти за бисквитения блат: 250 гр. бисквити "Роден край" 1 пакетче масло (125 гр.) за парфето: 500 гр. извара 600 гр. тиква канела ванилия 30 гр. желатин (3 пакетчета на др. Йоткер) | |
Бисквитите се смилат, към тях се добавя мекото масло и се обърква хубаво. Сместа се изсипва във форма със свалящи се стени и се оформя блат. Слага се в хладилника докато приготвите сместа за парфето. Обелената и нарязана на кубчета тиква се сварява на пара, след като се охлади се пасира и към нея се добавя изварата. Пасира се отново и се добавят канелата, ванилията и предварително разтопения и охладен на водна баня желатин. Готовата смес се изсипва върху бисквитения блат и се връща в хладилника за 2 - 3 часа да стегне хубаво. Извадете десерта и украсете по желание, аз съм украсила с разбита течна сметана! |