Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Панирани кашкавалчета с паста `Патафри`
Панирани кашкавалчета с паста `Патафри`

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 мл светла бира
3 яйца
2 с.л кисело мляко
1 ч.л сода
2 и 1/2 ч.ч брашно
щипка сол
щипка захар
400 г кашкавал
олио за пържене
Кашкавалът се слага във фризер поне за 20 минути, за да може да стегне. През това време брашното се пресява в купа. Добавят се солта, захарта. Отделно в други купички се отделят белтъците и жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се оставят настрана. Към брашняната смес се добавят жълтъците, смесени с бирата, киселото мляко и содата. Всичко това се бърка с дървена лъжица първоначално, а след това с телена бъркалка - до получаването на гладка, хомогенна смес. Към нея бавно и малко по малко се добавят разбитите на сняг белтъци, отново се бърка внимателно с дървена бъркалка.
Кашкавалът се изкарва от фризера или камерата, нарязва се на кубчета. Всяко кубче се потапя в готовата вече паста "Патафри" и се пържи в сгорещеното олио. Така с всички кубчета, докато получите една голяма перфектна порция панирани кашкавалчета.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Панирани кашкавалчета с паста `Патафри`
От форум:
От друг сайт: