Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Панирани калмари с бира
Панирани калмари с бира
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
замразени калмари
сол на вкус
царевично брашно
черен пипер
лимонов сок
1 яйце
1 ч ч бира
Размразяват се калмарите, измиваме и подсушаваме. Нарязват се на кръгчета около 2 -3 см, поръсваме със сол и малко черен пипер. Имайте предвид, че като се пържат малко се свиват.
Приготвяме панировка - В купа се разбива яйцето, добавя се брашното и по малко се налива от бирата. Разбива се докато стане с гъстота на боза. Топим кръгчета в панировката и пържим в дълбок тиган със загрято олио до златисто. Калмарите да се къпят в мазнината. Изваждат се с решетъчна лъжица или щипка. Поднасяме ТОПЛИ с резени лимон и чаша бира. РАЗКОШ !!!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Панирани калмари с бира
От форум:
От друг сайт: