Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Панирани калмари с бира
Панирани калмари с бира

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
замразени калмари
сол на вкус
царевично брашно
черен пипер
лимонов сок
1 яйце
1 ч ч бира
Размразяват се калмарите, измиваме и подсушаваме. Нарязват се на кръгчета около 2 -3 см, поръсваме със сол и малко черен пипер. Имайте предвид, че като се пържат малко се свиват.
Приготвяме панировка - В купа се разбива яйцето, добавя се брашното и по малко се налива от бирата. Разбива се докато стане с гъстота на боза. Топим кръгчета в панировката и пържим в дълбок тиган със загрято олио до златисто. Калмарите да се къпят в мазнината. Изваждат се с решетъчна лъжица или щипка. Поднасяме ТОПЛИ с резени лимон и чаша бира. РАЗКОШ !!!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Панирани калмари с бира
От форум:
От друг сайт: