www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 28 Април 2015

Панирани калмари с бира

Необходими продукти

замразени калмари
сол на вкус
царевично брашно
черен пипер
лимонов сок
1 яйце
1 ч ч бира


Размразяват се калмарите, измиваме и подсушаваме. Нарязват се на кръгчета около 2 -3 см, поръсваме със сол и малко черен пипер. Имайте предвид, че като се пържат малко се свиват.

Приготвяме панировка - В купа се разбива яйцето, добавя се брашното и по малко се налива от бирата. Разбива се докато стане с гъстота на боза. Топим кръгчета в панировката и пържим в дълбок тиган със загрято олио до златисто. Калмарите да се къпят в мазнината. Изваждат се с решетъчна лъжица или щипка. Поднасяме ТОПЛИ с резени лимон и чаша бира. РАЗКОШ !!!