Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Пандишпанена торта `Екзотик`
Пандишпанена торта `Екзотик`
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
за крема:
400 г течна сметана
за гарниране:
компот от ананас
киви
стафиди
кокосови стърготини
парченца сушени банани
настъргана лимонова коричка
1 пакетче желатин
Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Прибавете брашното и разбъркайте. Разделете сместа на две и изпечете в тавичка върху хартия за печене. Сиропирайте блатовете с част от сока от компота от ананас. Разбийте сметаната с миксер. Намажете двата блата и ги слепете със сметаната. Накиснете желатина в студена вода и го стопете на водна баня. Добавете 3-4 супени лъжици от сока от компота. Украсете тортата с плодовете и залейте с желатина. Настържете лимонова коричка. Поръсете с кокосови стърготини.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Пандишпанена торта `Екзотик`
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова