www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 30 Януари 2013

Пандишпанена торта `Екзотик`

Необходими продукти
за блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно

за крема:

400 г течна сметана

за гарниране:

компот от ананас
киви
стафиди
кокосови стърготини
парченца сушени банани
 настъргана лимонова коричка
1 пакетче желатин

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Прибавете брашното и разбъркайте. Разделете сместа на две и изпечете в тавичка върху хартия за печене. Сиропирайте блатовете с част от сока от компота от ананас. Разбийте сметаната с миксер. Намажете двата блата и ги слепете със сметаната. Накиснете желатина в студена вода и го стопете на водна баня. Добавете 3-4 супени лъжици от сока от компота. Украсете тортата с плодовете и залейте с желатина. Настържете лимонова коричка. Поръсете с кокосови стърготини.