Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Моята памук погача

Моята памук погача

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 ч.ч. брашно + допълнително за доомесване
* 1 ч.ч. е с вместимост 240 мл
3,5 гр суха мая или 1 кубче жива мая (аз сложих кубче мая)
2 с.л. захар
1/2 с.л. сол
1/2 ч.ч. топло прясно мляко
1/2 ч.ч. топла вода
1/2 ч.ч. олио

1 жълтък за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Моята памук погача

Брашното се пресява и към него се добавят маята, захарта и солта (ако се ползва жива мая, тя предварително се смесва със захарта и съвсем малко от водата, а солта се разтваря в останалата вода). В средата се прави кладенче и в него се слагат млякото, водата и олиото. Замесва се тесто, ако е необходимо се добавя брашно. Меси се около 10 минути, тестото е меко и много приятно, не лепне.

Разделете тестото на две топки. Разточете всяка топка на правоъгълна кора с дебелина около 3 мм и я нарежете на дълги триъгълници. Навийте ги на кифлички и ги подредете в намазана с олио тава с диаметър 24 см (моята тава е 30 см и пак се получи, но е по-рехава). Покрийте я с кърпа и оставете на топло да втасва докато удвои обема си. Намажете питката с разбит с вилица жълтък с малко прясно мляко.

Изпечете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.
Много вкусна и пухкава!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (6)


Вече няколко пъти правя тази памук погача и е страхотна!Аз лично сложих всички продукти в хлебопекарната за месенето,на програма за тесто за около 15 минути,след което приготвих самите навити рулца за погачата ,подредих в тава и пекох във фурната до златисто.Поръсих отгоре с малко сусам и маково семе,резултата е много вкусен!Благодаря за рецептата!
Аватар29 Октомври 2015
Az-gotvia .bg
Препоръчвам да се прави с жива мая. Със сухата мая и на мен не ми се получи добре веднъж. Възможно е тавата ви да е била твърде голяма. Тази пита става по-малка от стандартните големи пити.
Аватар28 Октомври 2015
Nevena Tomas
Направих всичко точно по рецептата, но когато започна да се пече питката се сви :-(. Иначе беше вкусна и мека, но тънка. Къде сбърках?
Аватар11 Октомври 2015
Ваня Георгиева
Правила съм тази рецепта за памук погача става вкусна!
Аватар02 Ноември 2014
Диана Димитрова
Изглежда прекрасна!
Аватар30 Октомври 2014
Надя Недева
Много е хубава !



Ако желаете, може да сложите линк към Моята памук погача


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди