Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Моята памук погача

Моята памук погача

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 ч.ч. брашно + допълнително за доомесване
* 1 ч.ч. е с вместимост 240 мл
3,5 гр суха мая или 1 кубче жива мая (аз сложих кубче мая)
2 с.л. захар
1/2 с.л. сол
1/2 ч.ч. топло прясно мляко
1/2 ч.ч. топла вода
1/2 ч.ч. олио

1 жълтък за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Моята памук погача

Брашното се пресява и към него се добавят маята, захарта и солта (ако се ползва жива мая, тя предварително се смесва със захарта и съвсем малко от водата, а солта се разтваря в останалата вода). В средата се прави кладенче и в него се слагат млякото, водата и олиото. Замесва се тесто, ако е необходимо се добавя брашно. Меси се около 10 минути, тестото е меко и много приятно, не лепне.

Разделете тестото на две топки. Разточете всяка топка на правоъгълна кора с дебелина около 3 мм и я нарежете на дълги триъгълници. Навийте ги на кифлички и ги подредете в намазана с олио тава с диаметър 24 см (моята тава е 30 см и пак се получи, но е по-рехава). Покрийте я с кърпа и оставете на топло да втасва докато удвои обема си. Намажете питката с разбит с вилица жълтък с малко прясно мляко.

Изпечете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.
Много вкусна и пухкава!


Продукти: брашно, мая, захар, сол, прясно мляко, вода, олио, яйца

Тагове: Българска кухня, Икономични рецепти, Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пита за Малка Богородица
Пита Слънце
Питка `Слънце`
Слънчева пита
Питка

Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (6)


Вече няколко пъти правя тази памук погача и е страхотна!Аз лично сложих всички продукти в хлебопекарната за месенето,на програма за тесто за около 15 минути,след което приготвих самите навити рулца за погачата ,подредих в тава и пекох във фурната до златисто.Поръсих отгоре с малко сусам и маково семе,резултата е много вкусен!Благодаря за рецептата!
Аватар29 Октомври 2015
Az-gotvia .bg
Препоръчвам да се прави с жива мая. Със сухата мая и на мен не ми се получи добре веднъж. Възможно е тавата ви да е била твърде голяма. Тази пита става по-малка от стандартните големи пити.
Аватар28 Октомври 2015
Nevena Tomas
Направих всичко точно по рецептата, но когато започна да се пече питката се сви :-(. Иначе беше вкусна и мека, но тънка. Къде сбърках?
Аватар11 Октомври 2015
Ваня Георгиева
Правила съм тази рецепта за памук погача става вкусна!
Аватар02 Ноември 2014
Диана Димитрова
Изглежда прекрасна!
Аватар30 Октомври 2014
Надя Недева
Много е хубава !



Ако желаете, може да сложите линк към Моята памук погача


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама