Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Палачинкова торта с течен шоколад

Палачинкова торта с течен шоколад

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за палачинките:
4 яйца
2 ч.ч. мляко
250 гр пресято брашно
1 ванилия
2 щипки сол
20 гр. разтопено масло
1 с.л. пудра захар
300 гр. течен шоколад - кафяв

за крема:
2 пак. пудинг на Д-р Йоткер
1 л прясно мляко
5 с.л. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Палачинкова торта с течен шоколад

Правим палачинките от всички продукти, като започваме с яйцата, които трябва да са хубаво разбити, прибавяме млякото, разтопеното масло, пудра захар, малко сол, сода и по малко добавяме от брашното. Бъркаме непрекъснато и добавяме от брашното, докато се получи нужната гъстота за палачинки. Изпържваме ги в тиган с много малко мазнина. Мажем ги с течен шоколад и ги навиваме, като оставяме 2 палачинки ненамазани и разгънати.

Приготвяме крема по указанията на опаковката. Загряваме млякото и добавяме пудинга със захар, разбити в малко мляко. Оставяме да се сгъсти и започваме да подреждаме тортата във форма за торта с обръч.

Най-отдолу слагаме една разгъната палачинка, за да служи като основа. Редуваме навити палачинки, крем, отново навити палачинки. От продуктите се получиха около 30 палачинки, а на един ред се хванаха 7. Затова направих 3 реда. Най-отгоре отново се слага една разгъната палачинка, след която се изсипва последния крем. Украсява се по желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Палачинкова торта с течен шоколад


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама