www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 04 Август 2013

Палачинкова торта с течен шоколад

Необходими продукти
за палачинките:
4 яйца
2 ч.ч. мляко
250 гр пресято брашно
1 ванилия
2 щипки сол
20 гр. разтопено масло
1 с.л. пудра захар
300 гр. течен шоколад - кафяв

за крема:
2 пак. пудинг на Д-р Йоткер
1 л прясно мляко
5 с.л. захар

Правим палачинките от всички продукти, като започваме с яйцата, които трябва да са хубаво разбити, прибавяме млякото, разтопеното масло, пудра захар, малко сол, сода и по малко добавяме от брашното. Бъркаме непрекъснато и добавяме от брашното, докато се получи нужната гъстота за палачинки. Изпържваме ги в тиган с много малко мазнина. Мажем ги с течен шоколад и ги навиваме, като оставяме 2 палачинки ненамазани и разгънати.

Приготвяме крема по указанията на опаковката. Загряваме млякото и добавяме пудинга със захар, разбити в малко мляко. Оставяме да се сгъсти и започваме да подреждаме тортата във форма за торта с обръч.

Най-отдолу слагаме една разгъната палачинка, за да служи като основа. Редуваме навити палачинки, крем, отново навити палачинки. От продуктите се получиха около 30 палачинки, а на един ред се хванаха 7. Затова направих 3 реда. Най-отгоре отново се слага една разгъната палачинка, след която се изсипва последния крем. Украсява се по желание.