Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Оризов пудинг със зелен фасул

Оризов пудинг със зелен фасул

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г зелен фасул
1 морков
1 глава лук
1 каф.чашка ориз
2 суп.лъжици нарязан магданоз
черен пипер
куркума
сминдух и сол на вкус
щипка лют червен пипер
1 ч.лъжичка стрит сух джоджен
2 суп.лъж.олио
1 ч.лъжичка краве масло
2 пресни яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Оризов пудинг със зелен фасул

Измиваме и нарязваме на малки парченца зеления фасул. Нарязваме ситно 1 морков и 1 глава лук. Задушаваме в олиото, маслото и 2-3 каф.чашки вода нарязаните фасул, морков и лук. Когато водата изври добавяме подправките и ориза. Наливаме 2 ч.чаши вода и готвим докато остане на мазнина. Изчакваме ориза да се охлади и смесваме с 2 жълтъка. После постепенно добавяме разбитите на твърда пяна белтъци. Сипваме в намазана с мазнина подходяща форма и печем на 200 градуса до златисто.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар31 Октомври 2013
Илияна Димова
Благодаря! Мога да добавям снимки, когато рецептата е одобрена и е в готварската книга.
Аватар28 Октомври 2013
Todorka Maratilova
Изглежда мн вкусно, можеш ли да ми обясниш как си качила толкова много снимки аз се пробвам но системата не ми дава да добавям след катоо натисна бутончето с камерката и плюсчето :)



Ако желаете, може да сложите линк към Оризов пудинг със зелен фасул


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама