www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 23 Септември 2013

Оризов пудинг със зелен фасул

Необходими продукти
200 г зелен фасул
1 морков
1 глава лук
1 каф.чашка ориз
2 суп.лъжици нарязан магданоз
черен пипер
куркума
сминдух и сол на вкус
щипка лют червен пипер
1 ч.лъжичка стрит сух джоджен
2 суп.лъж.олио
1 ч.лъжичка краве масло
2 пресни яйца

Измиваме и нарязваме на малки парченца зеления фасул. Нарязваме ситно 1 морков и 1 глава лук. Задушаваме в олиото, маслото и 2-3 каф.чашки вода нарязаните фасул, морков и лук. Когато водата изври добавяме подправките и ориза. Наливаме 2 ч.чаши вода и готвим докато остане на мазнина. Изчакваме ориза да се охлади и смесваме с 2 жълтъка. После постепенно добавяме разбитите на твърда пяна белтъци. Сипваме в намазана с мазнина подходяща форма и печем на 200 градуса до златисто.