Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Ориз с пилешко по китайски
Ориз с пилешко по китайски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 гр. дългозърнест ориз
450 мл. студена вода
100 гр. пилешка шунка
200 гр. пилешко филе
2 яйца
4 с.л. олио
100 гр. замразени зеленчуци
сол
черен пипер
соев сос и други подходящи подправки на вкус
Измийте ориза много добре. Прехвърлете го в тенджера и го залейте с 450 мл. вода. Сложете тенджерата на силен огън да възври ориза и го оставете да ври около 10 минути, докато се изпари половината вода. След това покрийте тенджерата и намалете котлона до най-ниска степен. Оставете ориза да уври за 10-15 минути.
* Докато оризът ври на бавен огън не отваряйте капака. Ако го направите, ще се загуби парата, която се образува в съда, и така оризът няма да уври колкото е нужно. След като оризът е готов, го оставете да се охлади напълно в същата тенджера, за да се изпари всичката влага и при пърженето да не слепне.
Нарежете шунката на малки кубчета. Нарежете и пилешкото филе също на малки кубчета. Яйцата разбийте в купа и оставете на страна. Зеленчуците размразете предварително. Сложете олиото в дълбок тиган или уок . Оставете олиото да загрее до момент, в който започне да пуши ( т.е. много горещо). Сложете нарязаното на кубчета месо, като разбърквате непрекъснато. След 2-3 минути прибавете и ориза. Запържвате всичко на много силен огън около 1-2 минути. Изсипете и зеленчуците, като също бъркате енергично за около 2 минути. И накрая сипете разбитите яйца, като продължавате да бъркате.
Подправете ястието със необходимите подправки.
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Пилешки дробчета с много лук на фурна
Пилешки дробчета и сърца с много лук и гъби
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Ориз с пилешко по китайски
От форум:
От друг сайт: