Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Ориз с моркови, копър и печурки

Ориз с моркови, копър и печурки

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 бр. пресни печурки - големи
½ морков
½  лук
2 с.л  пресен копър
2 с.л масло
½ ч.ч бисерен ориз
4 ч.ч вода
сол на вкус
черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ориз с моркови, копър и печурки

Слагаме в дълбок тиган маслото да се сгорещи. Почистваме лука. ½ лук го режем на ситно. Гъбите ги почистваме и ги режем на половина и после по дължина на тънки филийки. Морковът го почистваме. Настъргваме ½ морков на ситното ренде. В маслото слагаме лука и ориза. Преди това почистваме ориза ако е нужно и го измиваме. Използваме бисерен ориз на Крина в случая. Разбъркваме с дървена лъжица. Като стане оризът прозрачен добавяме настъргания морков и печурките. Разбъркваме пак с дървена лъжица. Подправяме със сол и млян черен пипер. Като се задуши добавяме 2 ч.ч гореща вода. Аз си сварих вода в кана паралелно. Разбъркваме. Намаляме огъня. Нарязваме на ситно пресен копър. Добавяме копър и разбъркваме. Доливаме още 2 ч.ч. Слагаме капак отгоре. Разбъркваме често. При намален огън ориза ще си поеме водата. Вече готов става пухкав и вкусен. Сипваме.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Ориз с моркови, копър и печурки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама