Публикувана от Веселина Великова на 11 Февруари 2017
![]() | Необходими продукти 3 бр. пресни печурки - големи ½ морков ½ лук 2 с.л пресен копър 2 с.л масло ½ ч.ч бисерен ориз 4 ч.ч вода сол на вкус черен пипер на вкус |
Слагаме в дълбок тиган маслото да се сгорещи. Почистваме лука. ½ лук го режем на ситно. Гъбите ги почистваме и ги режем на половина и после по дължина на тънки филийки. Морковът го почистваме. Настъргваме ½ морков на ситното ренде. В маслото слагаме лука и ориза. Преди това почистваме ориза ако е нужно и го измиваме. Използваме бисерен ориз на Крина в случая. Разбъркваме с дървена лъжица. Като стане оризът прозрачен добавяме настъргания морков и печурките. Разбъркваме пак с дървена лъжица. Подправяме със сол и млян черен пипер. Като се задуши добавяме 2 ч.ч гореща вода. Аз си сварих вода в кана паралелно. Разбъркваме. Намаляме огъня. Нарязваме на ситно пресен копър. Добавяме копър и разбъркваме. Доливаме още 2 ч.ч. Слагаме капак отгоре. Разбъркваме често. При намален огън ориза ще си поеме водата. Вече готов става пухкав и вкусен. Сипваме. |