Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Ориз по китайски и хрупкави мариновани крилца
Ориз по китайски и хрупкави мариновани крилца

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч ориз
1 глава стар лук
2 моркова
зелена и червена чушка
200 г печурки
100 г бамбук от консерва
сол на вкус
олио
светъл соев сос
2 с.л натурално нишесте
2-3 ч.ч вода или бульон
500-600 г пилешки крилца
1 с.л разтопен мед
1 с.л червен пипер
черен пипер на вкус
1 ч.л брашно от чесън
Приготвя се марината от червения пипер, меда, черен пипер, чесъна и сол. Крилцата се накисват в тази смес, добавя се олио около 3-4 с.л и се разбърква добре. Престояват така поне час, след което се пекат в предварително загрята фурна до готовност.
През това време се приготвя гарнитурата. Лукът се нарязва на полумесеци, нарязват се чушките, морковите, гъбите. Запържват се зеленчуците, добавя се сол на вкус. Разбърква се добре, след което се прибавя и оризът. Наливат се 2-3 ч.ч вода или бульон на месна основа и се оставя да къкри докато леко се сгъсти.
Бамбукът се отцежда и се запържва в малко олио, към което се прибавят нишестето и соевия сос ( на вкус ). След като започне да се посгъстява, бамбукът се изсипва при ориза и се разбърква много добре, за да се смесят всички съставки. Оставя се на слаб огън за около 5-6 минутки, като от време на време се разбърква. Поднася се с маринованите крилца.
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Пилешки дробчета с много лук на фурна
Пилешки дробчета и сърца с много лук и гъби
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Ориз по китайски и хрупкави мариновани крилца
От форум:
От друг сайт: