Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Орехова торта
Орехова торта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
5 яйца
1 ч.ч. смлени орехи
5 с.л. брашно
5 с.л. галета
1 ч.ч. захар
за крема:
125 г краве масло
2/3 ч.ч. захар
2 яйца
3-4 с.л. какао
50 г ликьор/коняк/ром
по желание за украса:
захарен фондан
Време за приготвяне:
30 минути подготовка
30 минути печене
Разбийте яйцата със захарта с помоща на миксер или тел за разбиване, докато захарта се разбие добре. Добавете брашното и разбийте отново за кратко, накрая добавете галетата и смлените орехи и разбъркайте внимателно с дървена лъжица.
Разделете сместа за блатовете на две равни части и изпечете два еднакви блата.
Докато блатовете се пекат пригответе крема за тортата. Разбийте омекналото масло със захарта, добавете яйцата и какаото и отново разбийте. Накрая добавете и алкохола.
След като блатовете изстинат добре, разделете крема на две части. Намажете с половината крем първия блат, сложете втория блат и намажете отгоре и отстрани.
Оставете тортата с орехи за 2-3 часа в хладилника, за да поемат блатовете
крема.
Аз разточих готов захарен фондан и покрих тортата с него. Оцветих още захарен фондан и оставих на децата да украсят тортата.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Орехова торта
От форум:
От друг сайт: