Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Орехова торта

Орехова торта

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:

5 яйца
1 ч.ч. смлени орехи
5 с.л. брашно
5 с.л. галета
1 ч.ч. захар

за крема:


125 г краве масло
2/3 ч.ч. захар
2 яйца
3-4 с.л. какао
50 г ликьор/коняк/ром

по желание за украса:
захарен фондан

Време за приготвяне:

30 минути подготовка
30 минути печене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Орехова торта

Разбийте яйцата със захарта с помоща на миксер или тел за разбиване, докато захарта се разбие добре. Добавете брашното и разбийте отново за кратко, накрая добавете галетата и смлените орехи и разбъркайте внимателно с  дървена лъжица.

Разделете сместа за блатовете на две равни части и изпечете два еднакви блата.

Докато блатовете се пекат пригответе крема за тортата. Разбийте омекналото масло със захарта, добавете яйцата и какаото и отново разбийте. Накрая добавете и алкохола.

След като блатовете изстинат добре, разделете крема на две части. Намажете с половината крем първия блат, сложете втория блат и намажете отгоре и отстрани.

Оставете тортата с орехи за 2-3 часа в хладилника, за да поемат блатовете
крема.

Аз разточих готов захарен фондан и покрих тортата с него. Оцветих още захарен фондан и оставих на децата да украсят тортата.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Орехова торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама