Публикувана от Az-gotvia .bg на 19 Ноември 2014
Необходими продукти за блата: 5 яйца 1 ч.ч. смлени орехи 5 с.л. брашно 5 с.л. галета 1 ч.ч. захар за крема: 125 г краве масло 2/3 ч.ч. захар 2 яйца 3-4 с.л. какао 50 г ликьор/коняк/ром по желание за украса: захарен фондан Време за приготвяне: 30 минути подготовка 30 минути печене | |
Разбийте яйцата със захарта с помоща на миксер или тел за разбиване, докато захарта се разбие добре. Добавете брашното и разбийте отново за кратко, накрая добавете галетата и смлените орехи и разбъркайте внимателно с дървена лъжица. Разделете сместа за блатовете на две равни части и изпечете два еднакви блата. Докато блатовете се пекат пригответе крема за тортата. Разбийте омекналото масло със захарта, добавете яйцата и какаото и отново разбийте. Накрая добавете и алкохола. След като блатовете изстинат добре, разделете крема на две части. Намажете с половината крем първия блат, сложете втория блат и намажете отгоре и отстрани. Оставете тортата с орехи за 2-3 часа в хладилника, за да поемат блатовете крема. Аз разточих готов захарен фондан и покрих тортата с него. Оцветих още захарен фондан и оставих на децата да украсят тортата. |