www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 19 Ноември 2014

Орехова торта

Необходими продукти
за блата:

5 яйца
1 ч.ч. смлени орехи
5 с.л. брашно
5 с.л. галета
1 ч.ч. захар

за крема:


125 г краве масло
2/3 ч.ч. захар
2 яйца
3-4 с.л. какао
50 г ликьор/коняк/ром

по желание за украса:
захарен фондан

Време за приготвяне:

30 минути подготовка
30 минути печене

Разбийте яйцата със захарта с помоща на миксер или тел за разбиване, докато захарта се разбие добре. Добавете брашното и разбийте отново за кратко, накрая добавете галетата и смлените орехи и разбъркайте внимателно с  дървена лъжица.

Разделете сместа за блатовете на две равни части и изпечете два еднакви блата.

Докато блатовете се пекат пригответе крема за тортата. Разбийте омекналото масло със захарта, добавете яйцата и какаото и отново разбийте. Накрая добавете и алкохола.

След като блатовете изстинат добре, разделете крема на две части. Намажете с половината крем първия блат, сложете втория блат и намажете отгоре и отстрани.

Оставете тортата с орехи за 2-3 часа в хладилника, за да поемат блатовете
крема.

Аз разточих готов захарен фондан и покрих тортата с него. Оцветих още захарен фондан и оставих на децата да украсят тортата.