Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Охлюви с чесън
Охлюви с чесън

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
25-30 охлюва
6-7 скилидки чесън
2-3 с.л.краве масло
черен пипер
магданоз
сол
Държим охлювите няколко часа в студена вода. Измиваме ги много добре и ги пускаме във вряща вода. След час отстраняваме от огъня и още докато са топли ги изваждаме от черупките. Късаме месото от там където започва бялата част, а черупките изплакваме с вода.
Приготвяме смес от нарязаните на ситно охлюви, чесън, магданоз, маслото, черния пипер и сол. С получената смес пълним черупките и ги нареждаме в тавичка. Наливаме вода, която да стигне до 1/3 от височината на черупките и запичаме двадесетина минути в умерена фурна. Сервираме върху ситно нарязан магданоз.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Охлюви с чесън
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева