www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 21 Юни 2012

Охлюви с чесън

Необходими продукти
25-30 охлюва
6-7 скилидки чесън
2-3 с.л.краве масло
черен пипер
магданоз
сол

Държим охлювите няколко часа в студена вода. Измиваме ги много добре и ги пускаме във вряща вода. След час отстраняваме от огъня и още докато са топли ги изваждаме от черупките. Късаме месото от там където започва бялата част, а черупките изплакваме с вода.

Приготвяме смес от нарязаните на ситно охлюви, чесън, магданоз, маслото, черния пипер и сол. С получената смес пълним черупките и ги нареждаме в тавичка. Наливаме вода, която да стигне до 1/3 от височината на черупките и запичаме двадесетина минути в умерена фурна. Сервираме върху ситно нарязан магданоз.