Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Огретен

Огретен

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

10-11 средно големи картофи
1-2 моркова (по желание)
3-4 яйца
250 г. сирене
6 с.л. олио
1 ч.л. сол
2 щипки чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Огретен

Обелваме и нарязваме картофите на кубчета. Слагаме ги в тавичка, наливаме малко вода (да ги покрие частично), добавяме солта, олиото и нарязаните моркови (по желание). Печем в силна фурна докато се опекат. Тогава прибавяме яйцата с натрошеното сирене и чубрицата. Запичаме докато порозовее.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (4)


Аватар29 Септември 2011
Теодора Радева
И аз прибавям мляко към заливката. В случай че не разполагам с прясно мляко, добавям 2-3 с.л. кисело мляко. Резултатът е също много добър. Експериментирала съм и с подправките. Огретенът се получава много добър, когато се подправи с кимион (млян или на зърна). Обикновено, когато предпочета кимион, не прибавям чубрица заради "конкуриращите" се аромати.
Аватар29 Септември 2011
Илияна Димова
Огретенът стана много вкусен! Преди изваждане от фурната поръсих малко настърган кашкавал.
Аватар27 Септември 2011
Илияна Димова
Утре за вечеря ще приготвям огретен,благодаря за идеята!
Аватар15 Септември 2011
Илияна Димова
Много вкусно ястие! Към яйцата добавям и малко прясно мляко.



Ако желаете, може да сложите линк към Огретен


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама