Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Обърнат сладкиш с вишни и праскови

Обърнат сладкиш с вишни и праскови

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1 ч ч захар
1 ч ч брашно
ванилия
лимон
1 и 1/2 ч л бакпулвер
3 праскови
1 ч ч вишни без костилки
5-6 с л вишновка
4 с л захар за карамела
2 с л масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Обърнат сладкиш с вишни и праскови

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, добавя се брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Разбърква се кексовата смес.

В тавичка с диаметър 23 см сипваме 3 с л захар и маслото на слаб котлон да се разтопи захарта и се бърка докато се получи приятен карамелен цвят - става бързо. Върху карамела се нареждат нарязаните на парченца праскови във формата на цвете и се запълва с почистените от костилки вишни. Излива се кексовата смес върху плодовете. Печем в загрята фурна 180 градуса до суха клечка. Изважда се и обръщаме сладкиша в подходяща чиния.

В тавичката сипваме 50 мл вода с 1 с лъжица захар и отново се поставя на котлона да се разтопи. Смесва се с вишновката и се залива с този сироп. Бърз и лесен сладкиш за лятото, дори и да не сиропирате пак е вкусен !


Продукти: яйца, захар, брашно, ванилия, лимон, бакпулвер, праскови, вишни, вишновка, краве масло

Тагове: Сезонна кухня, Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сладкиш с компот от праскови
Сладкиш с праскови
Сладкиш с праскови от компот
Сладкиш с череши

Последни статии

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Обърнат сладкиш с вишни и праскови


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама