Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Обърнат сладкиш с вишни и праскови

Обърнат сладкиш с вишни и праскови

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1 ч ч захар
1 ч ч брашно
ванилия
лимон
1 и 1/2 ч л бакпулвер
3 праскови
1 ч ч вишни без костилки
5-6 с л вишновка
4 с л захар за карамела
2 с л масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Обърнат сладкиш с вишни и праскови

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, добавя се брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Разбърква се кексовата смес.

В тавичка с диаметър 23 см сипваме 3 с л захар и маслото на слаб котлон да се разтопи захарта и се бърка докато се получи приятен карамелен цвят - става бързо. Върху карамела се нареждат нарязаните на парченца праскови във формата на цвете и се запълва с почистените от костилки вишни. Излива се кексовата смес върху плодовете. Печем в загрята фурна 180 градуса до суха клечка. Изважда се и обръщаме сладкиша в подходяща чиния.

В тавичката сипваме 50 мл вода с 1 с лъжица захар и отново се поставя на котлона да се разтопи. Смесва се с вишновката и се залива с този сироп. Бърз и лесен сладкиш за лятото, дори и да не сиропирате пак е вкусен !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Обърнат сладкиш с вишни и праскови


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама