Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Обърнат сладкиш с кисели ябълки, алкохол и канела

Обърнат сладкиш с кисели ябълки, алкохол и канела

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 ябълки - леко кисели
2/3 пакетче канела
1 ½ ч.ч бяло брашно
3 яйца - XL
1 пакетче бакпулвер
1 ч.ч бяла захар
½ ч.ч бяла захар - за карамела
½ пакетче от 125 г. масло
5 с.л олио
3-4 с.л алкохол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Обърнат сладкиш с кисели ябълки, алкохол и канела

Пресяваме брашното с бакпулвера със сито в подходящ съд. Изкарваме предварително яйцата на стайна температура. В купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме продължително с миксер докато сместа си утрои обема. Към кашата слагаме олиото и разбиваме. Прибавяме брашното с бакпулвера постепенно, не наведнъж, като продължаваме да разбиваме с миксера. Най-накрая за аромат слагаме 3-4 с.л алкохол. Разбъркваме с лъжица и оставяме настрана.

В подходящ съд, например касерола, слагаме на котлона ½ ч.ч захар и карамелизираме докато стане кехлибарен цвят. След като стане готов карамела веднага го изсипваме и разстиламе равномерно преди да се втвърди на дъното на тава с падащо дъно. След като изстине леко намазваме с маслото.

Обелваме ябълките и ги почистваме от семките и ненужната вътрешност. Нарязваме ги на полумесеци. Нареждаме ги плътно на дъното на тавата. Поръсваме с 1/3 пакетче канела. Върху ябълките внимателно с лъжица изсипваме кашата. Заглаждаме добре. Печем в загрята на 170 градуса фурна до суха клечка. След изпичане махаме ринга и обръщаме сладкиша върху чиния и махаме дъното на тавата. Оставяме сладкиша да изстине.
Поръсваме сладкиша с 1/3 пакетче канела отгоре.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Обърнат сладкиш с кисели ябълки, алкохол и канела


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама