Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Обикновени домашни курабии

Обикновени домашни курабии

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 гр. кисело мляко /над 2% масленост/
4 яйца /отделяте 1 жълтък за намазване/
1 и 1/2 ч.ч. захар
*** Ако обичате да ви е по-сладко може да добавите още захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
2 ванилии или 10 мл ванилова есенция
брашно, колкото поеме /на мен ми беше необходимо около 1,200 кг/
орехи или локум /по желание/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Обикновени домашни курабии

Пресявате брашното. В 2 с.л. от киселото мляко "изгасяте" содата. Останалите продукти разбивате с телена бъркалка (може и с миксер), добавяте изгасената сода към сместа, а след това постепенно добавяте и брашното. Резултатът трябва да е меко тесто, от което да може да оформите топчета.

От тестото оформяте топченца, като във всяко едно топче може да поставите 1/4 орех или локум. Оформените курабии се поставят върху тава, покрита с хартия за печене.

Имайте предвид, че курабиите се надигат по време на печене, затова е добре да оставите достатъчно разстояние между тях. Намазвате курабиите с разбит жълтък (към него може да добавите лъжица олио и прясно мляко) и посипвате със захар.

Печете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна докато придобият леко златист цвят. На мен ми излизат около 40 броя, като преди печенето оформям топчетата с големина малко по-големи от орех.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Бързи, лесни и вкусни, и икономични!



Ако желаете, може да сложите линк към Обикновени домашни курабии


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама