Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Обикновени домашни курабии

Обикновени домашни курабии

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 гр. кисело мляко /над 2% масленост/
4 яйца /отделяте 1 жълтък за намазване/
1 и 1/2 ч.ч. захар
*** Ако обичате да ви е по-сладко може да добавите още захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
2 ванилии или 10 мл ванилова есенция
брашно, колкото поеме /на мен ми беше необходимо около 1,200 кг/
орехи или локум /по желание/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Обикновени домашни курабии

Пресявате брашното. В 2 с.л. от киселото мляко "изгасяте" содата. Останалите продукти разбивате с телена бъркалка (може и с миксер), добавяте изгасената сода към сместа, а след това постепенно добавяте и брашното. Резултатът трябва да е меко тесто, от което да може да оформите топчета.

От тестото оформяте топченца, като във всяко едно топче може да поставите 1/4 орех или локум. Оформените курабии се поставят върху тава, покрита с хартия за печене.

Имайте предвид, че курабиите се надигат по време на печене, затова е добре да оставите достатъчно разстояние между тях. Намазвате курабиите с разбит жълтък (към него може да добавите лъжица олио и прясно мляко) и посипвате със захар.

Печете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна докато придобият леко златист цвят. На мен ми излизат около 40 броя, като преди печенето оформям топчетата с големина малко по-големи от орех.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Бързи, лесни и вкусни, и икономични!



Ако желаете, може да сложите линк към Обикновени домашни курабии


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама