Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Новогодишна пита

Новогодишна пита

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

350 мл прясно мляко
100 мл топла вода
1 пакет суха мая
1 ч л захар
1 ч л сол
2 яйца без един жълтък
3 с л олио
краве масло за намазване
200 г натрошено сирене
700 г брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Новогодишна пита

Смесваме в брашното, сухата мая, сол, захар, олио. Добавяме прясното мляко, водата и леко разбитите яйца. Замесваме средно меко тесто и оставяме 40 мин. да втаса.

Разделя се на две части. Всяка се разточва на правоъгълник, намазва се с олио и поръсваме сирене. Навиват се две рула. Краищата се отрязват и нареждат в намаслена тава върху хартия за печене в средата. Останалото се нарязва на триъгълници, които се нареждат по края на тавата едно с връх навън, едно с връх навътре. Намазваме с разбит с малко олио жълтък. Печем в загрята фурна 170 градуса 40 минути до златиста коричка. Изважда се, намазваме с краве масло и покриваме с кърпа да омекне.

ВЕСЕЛА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА, ДА Е МИРНА И ПЛОДОРОДНА !!!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Поздравления, хубава пита.



Ако желаете, може да сложите линк към Новогодишна пита


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама