Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Наполеонова торта

Наполеонова торта

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г. бутер тесто

за крема:
700 мл. пр. мляко
3 с.л. брашно
10 с.л. захар
1 яйце
1 ванилия
3 с.л. какао /използвам това на Dr Oetker/
125 г. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Наполеонова торта

Разрежете тестото на квадрати с големина около 2-3 см. Застелете тава с хартия за печене и наредете квадратите. Изпечете ги в предварително загрята на около 200 градуса фурна до златисто. Извадете ги от фурната и ги оставете настрана да се поохладят.

За крема смесете всички съставки в тенджерка и ги сложете на слаб огън, при непрекъснато бъркане, до сгъстяването на крема.

В тава с подвижен ринг с големина 26 см изсипете охладените бутер квадратчета, като предварително сте ги разполовили с ръце. Може да оставите 3-4 квадрата за украса на тортата. Залейте квадратите с топлия крем и разклатете тавата хубаво, така че да навлезе крема между квадратчетата. Оставете тортата да се охлади за около 4 часа в хладилник, след което я украсете с натрошените бутер квадратчета или пък с орехи или лешници. Оставете тортата в хладилник за една нощ.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Наполеонова торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама