Публикувана от Елена Пенчева на 20 Септември 2014
![]() | Необходими продукти 500 г. бутер тесто за крема: 700 мл. пр. мляко 3 с.л. брашно 10 с.л. захар 1 яйце 1 ванилия 3 с.л. какао /използвам това на Dr Oetker/ 125 г. масло |
Разрежете тестото на квадрати с големина около 2-3 см. Застелете тава с хартия за печене и наредете квадратите. Изпечете ги в предварително загрята на около 200 градуса фурна до златисто. Извадете ги от фурната и ги оставете настрана да се поохладят. За крема смесете всички съставки в тенджерка и ги сложете на слаб огън, при непрекъснато бъркане, до сгъстяването на крема. В тава с подвижен ринг с големина 26 см изсипете охладените бутер квадратчета, като предварително сте ги разполовили с ръце. Може да оставите 3-4 квадрата за украса на тортата. Залейте квадратите с топлия крем и разклатете тавата хубаво, така че да навлезе крема между квадратчетата. Оставете тортата да се охлади за около 4 часа в хладилник, след което я украсете с натрошените бутер квадратчета или пък с орехи или лешници. Оставете тортата в хладилник за една нощ. |