Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Намачкана баница с кашкавал и сирене

Намачкана баница с кашкавал и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

9 листа кори за баница
200 г. домашно сирене
50 г. кашкавал
1 ч.ч кисело мляко
3 яйца
2 с.л олио за намазване на тавата
2 с.л олио за отгоре
4 с.л олио за вътре
1 с.л брашно
1/2 ч.л бакпулвер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Намачкана баница с кашкавал и сирене

В малка тава на дъното мажем с 2 с.л олио. Разстиламе корите за баница на масата. Вземаме 1 кора и я намачкваме. Слагаме кората в началото на тавата. До нея слагаме още една мачкана кора и накрая половин също намачкана. Редим корите намачкани плътно една след друга. В купа разбиваме 3 малки яйца. В сместа слагаме брашното с бакпулвера и 4 с.л олио. Добавяме и киселото мляко - 1 ч.ч. Не слагаме сол. Натрошаваме домашно сирене в друга купа. Сиренето е солено. Нарязваме на дребно кашкавала и го слагаме при сиренето. Разбъркваме сиренето и кашкавала. Върху първия ред кори слагаме с лъжица навсякъде от кашата, после добавяме сирене и кашкавал. Следва втори ред намачкани 2 ½ кори, каша, сирене и кашкавал. Трити ред намачкани кори, каша, сирене и кашкавал. Трябва да имаме сирене и кашкавал за 3 пъти ръсене, каша също, като от кашата да ни остане към 2-3 с.л за отгоре. Накрая покриваме с 1 ½ кори без да ги мачкаме и изливаме това, което е останало от кашата. Заливаме отгоре с 2 с.л олио и печем баницата в загрята на 220 градуса фурна докато се зачерви. Готовата баница покриваме с кърпа и след 5-6 мин. режем на квадрати.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Намачкана баница с кашкавал и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама