www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 19 Август 2017

Намачкана баница с кашкавал и сирене

Необходими продукти
9 листа кори за баница
200 г. домашно сирене
50 г. кашкавал
1 ч.ч кисело мляко
3 яйца
2 с.л олио за намазване на тавата
2 с.л олио за отгоре
4 с.л олио за вътре
1 с.л брашно
1/2 ч.л бакпулвер

В малка тава на дъното мажем с 2 с.л олио. Разстиламе корите за баница на масата. Вземаме 1 кора и я намачкваме. Слагаме кората в началото на тавата. До нея слагаме още една мачкана кора и накрая половин също намачкана. Редим корите намачкани плътно една след друга. В купа разбиваме 3 малки яйца. В сместа слагаме брашното с бакпулвера и 4 с.л олио. Добавяме и киселото мляко - 1 ч.ч. Не слагаме сол. Натрошаваме домашно сирене в друга купа. Сиренето е солено. Нарязваме на дребно кашкавала и го слагаме при сиренето. Разбъркваме сиренето и кашкавала. Върху първия ред кори слагаме с лъжица навсякъде от кашата, после добавяме сирене и кашкавал. Следва втори ред намачкани 2 ½ кори, каша, сирене и кашкавал. Трити ред намачкани кори, каша, сирене и кашкавал. Трябва да имаме сирене и кашкавал за 3 пъти ръсене, каша също, като от кашата да ни остане към 2-3 с.л за отгоре. Накрая покриваме с 1 ½ кори без да ги мачкаме и изливаме това, което е останало от кашата. Заливаме отгоре с 2 с.л олио и печем баницата в загрята на 220 градуса фурна докато се зачерви. Готовата баница покриваме с кърпа и след 5-6 мин. режем на квадрати.