Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Наложена баница със сирене и лимонада

Наложена баница със сирене и лимонада

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет точени кори за баница, препечени на сач (малко по-плътни са от обикновените фини кори и придават по-различен вкус на баницата)
4 яйца
4 с.л. олио
1 кисело мляко
1 к.л. сода
400 гр сирене
150 мл жълта лимонада

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Наложена баница със сирене и лимонада

Накъсваме корите на едри парчета. Смесваме яйцата, киселото мляко, содата и олиото и разбъркваме добре. Сиренето се натрошава, но не се прибавя към сместа, а се оставя на страни.

Налагаме един ред от корите в предварително намазана с олио тава. Нанасяме слой от плънката и поръсваме със сирене. Налагаме отново слой кори и с четка намазваме фино с олио, нанасяме плънка, поръсваме сирене и така до последната кора. Нарязваме на парчета по желание и заливаме с 150 мл жълта лимонада. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса. След изваждане от фурната напръскваме леко с вода и поръсваме със захар. Завиваме с кърпа за 15 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Наложена баница със сирене и лимонада


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама