Публикувана от Диана Димитрова на 08 Декември 2013
![]() | Необходими продукти 1 пакет точени кори за баница, препечени на сач (малко по-плътни са от обикновените фини кори и придават по-различен вкус на баницата) 4 яйца 4 с.л. олио 1 кисело мляко 1 к.л. сода 400 гр сирене 150 мл жълта лимонада |
Накъсваме корите на едри парчета. Смесваме яйцата, киселото мляко, содата и олиото и разбъркваме добре. Сиренето се натрошава, но не се прибавя към сместа, а се оставя на страни. Налагаме един ред от корите в предварително намазана с олио тава. Нанасяме слой от плънката и поръсваме със сирене. Налагаме отново слой кори и с четка намазваме фино с олио, нанасяме плънка, поръсваме сирене и така до последната кора. Нарязваме на парчета по желание и заливаме с 150 мл жълта лимонада. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса. След изваждане от фурната напръскваме леко с вода и поръсваме със захар. Завиваме с кърпа за 15 минути. |