Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Надупчен сладкиш с пудинг шоколад

Надупчен сладкиш с пудинг шоколад

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за кашата:
4 яйца
220 г. меко краве масло (+ за намазване)
220 г. брашно (+ за поръсване)
220 г. пудра захар
10 г. ванилова захар
10 г. бакпулвер

за крема:
500 мл. прясно мляко
пакет пудинг шоколад - 1 пакетче на Йоткер
5 с.л захар

за поръсване:
кокосови стърготини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Надупчен сладкиш с пудинг шоколад

Оставяме настрана предварително маслото да се размекне. Яйцата също ги слагаме на стайна температура. Използвам голяма опаковка немско масло. Маслото и захарта се разбиват добре в купа с помощта на миксер. Трябва да стане кремообразна жълтеникаво бяла смес. Слагаме яйцата при маслото и захарта и разбиваме с миксера. Пресяваме брашното и го изсипваме в купата, заедно с ванилова захар и бакпулвер. Разбъркваме всичко много добре. Намазваме с масло тавичка и я набрашняваме. Изсипваме тестото и разнасяме в цялата тавичка. Заглаждаме сместа. Печем в загрята предварително фурна на 180 градуса. След като го опечем го оставяме да се охлади.

Във вече опеченият сладкиш се оформят дупки. Дупчиците правим като натискаме дръжката на тънка дървена бъркалка равномерно по повърхността. Слагаме 500 мл. прясно мляко да се загрее на котлона в тенджерка. Намаляваме котлона. В купичка слагаме съдържанието на пудинга от пакетчето, захарта и 4-5 с.л от прясното мляко и разбъркваме с лъжица. Изсипваме пудинга при млякото и разбъркваме непрекъснато, докато крема се сгъсти. Гледаме да стане гладко кремче. Още горещ готовият крем пудинг изливаме върху сладкиша. Оставя се да се охлади колкото е необходимо. Поръсваме с кокосови стърготини. Режем на правоъгълни парченца. Хапваме с хубаво кафе или капучино. Да ви е сладко! Страхотон вкус, опитайте. Рецептата е от Лора и Стоян от Бон Апети.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Надупчен сладкиш с пудинг шоколад


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама