Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Мусака от тиквички, ориз и турски булгур
Мусака от тиквички, ориз и турски булгур

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Почистваме лука и скилидките чесън и ги режем на ситно. Тиквичките ги режем на малки кубченца, без да махаме кората. Копърът го режем на ситно. Слагаме олиото в тенджерка или дълбок тиган и го сгорещяваме. Вътре слагаме лука и чесъна и ги задушаваме. Почистваме и измиваме ориза и булгура. Ползвам турски булгур /начупен с жълтеникав цвят/. Прибавяме ориза и булгура и бъркаме често. Оризът трябва да стане прозрачен. Заливаме с топла вода. Подправяме със сол на вкус и черен пипер също на вкус. Слагаме и копъра и разбъркваме. Взимаме си тавичка и прехвърляме вътре. Слагаме да се пече в загрята фурна на 200 градуса. Когато оризът и булгурът почти са поели водата ги вадим от фурната. В купа разбиваме яйцата, киселото мляко, брашното с помощта на вилица. Слагаме сол на вкус в заливката. Изливаме я върху ястието равномерно и печем до готовност. Режем на парчета и сервираме. Да ви е сладко!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Мусака от тиквички, ориз и турски булгур
От форум:
От друг сайт: