Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Мусака от тиквички, ориз и турски булгур
Мусака от тиквички, ориз и турски булгур

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Почистваме лука и скилидките чесън и ги режем на ситно. Тиквичките ги режем на малки кубченца, без да махаме кората. Копърът го режем на ситно. Слагаме олиото в тенджерка или дълбок тиган и го сгорещяваме. Вътре слагаме лука и чесъна и ги задушаваме. Почистваме и измиваме ориза и булгура. Ползвам турски булгур /начупен с жълтеникав цвят/. Прибавяме ориза и булгура и бъркаме често. Оризът трябва да стане прозрачен. Заливаме с топла вода. Подправяме със сол на вкус и черен пипер също на вкус. Слагаме и копъра и разбъркваме. Взимаме си тавичка и прехвърляме вътре. Слагаме да се пече в загрята фурна на 200 градуса. Когато оризът и булгурът почти са поели водата ги вадим от фурната. В купа разбиваме яйцата, киселото мляко, брашното с помощта на вилица. Слагаме сол на вкус в заливката. Изливаме я върху ястието равномерно и печем до готовност. Режем на парчета и сервираме. Да ви е сладко!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Мусака от тиквички, ориз и турски булгур
От форум:
От друг сайт: