Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Моята торта 30
Моята торта 30

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
260 гр.брашно
500 гр.пудра захар
10 бр.яйца
3 с.л.какао
за крема:
6 с.л.какао
100 мл.ром-червен
300 гр.масло
120 мл.прясно мляко
200 гр.захар
250 гр.пудра захар
8 бр.яйца
100 гр.коктейлни череши
2 пак.ванилена захар
за марципана:
150 мл вода
70 г масло
150 г брашно
около 500 г пудра захар
сладкарска боя
Два дни преди да се направи тортата, черешите се накисват в рома и 3 с.л.захар. Блатът се приготвя, като яйцата се разбиват на гъст крем със захарта и към тях се прибавя пресятото брашно с какаото. Сместа се изсипва във висока форма, която е намазана с масло и поръсена с галета /аз съм я разделила на две, за да мога да направя 30, но сместа е за голяма торта/ Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
За крема-захарта на кристали се смесва с какаото и 80 мл. от прясното мляко. Прибавят се леко разбитите яйца. Сместа се поставя на водна баня и се разбърква до сгъстяване. Маслото се разбива на пяна с пудрата захар. Яйченият крем се прибавя лъжичка по лъжичка към масления, слага се ванилията. Кремът е готов.
От изстиналия блат се отрязва хоризонтално парче с дебелина 1,5 см. Издълбава се внимателно вътрешността. В нея се слагат 2/3 от крема. Върху него се нареждат половината от черешите. Останалият крем и череши се смесват с натрошения блат и се разпределя върху черешите и се захлупва с капака.
За марципана слагаме водата да заври, добавяме маслото. Когато сместа заври се изсипва брашното наведнъж. Бърка се, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Изважда се и се разстила на плот, за да изстине по-бързо. Когато е студено се добавя пудрата захар и се омесва. Марципанът се разточва с точилка и се слага върху тортата. Украсяваме тортата с фигурки от марципан, които оцветяваме след това със сладкарска боя.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Моята торта 30
От форум:
От друг сайт: