Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Моята торта 30
Моята торта 30

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
260 гр.брашно
500 гр.пудра захар
10 бр.яйца
3 с.л.какао
за крема:
6 с.л.какао
100 мл.ром-червен
300 гр.масло
120 мл.прясно мляко
200 гр.захар
250 гр.пудра захар
8 бр.яйца
100 гр.коктейлни череши
2 пак.ванилена захар
за марципана:
150 мл вода
70 г масло
150 г брашно
около 500 г пудра захар
сладкарска боя
Два дни преди да се направи тортата, черешите се накисват в рома и 3 с.л.захар. Блатът се приготвя, като яйцата се разбиват на гъст крем със захарта и към тях се прибавя пресятото брашно с какаото. Сместа се изсипва във висока форма, която е намазана с масло и поръсена с галета /аз съм я разделила на две, за да мога да направя 30, но сместа е за голяма торта/ Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
За крема-захарта на кристали се смесва с какаото и 80 мл. от прясното мляко. Прибавят се леко разбитите яйца. Сместа се поставя на водна баня и се разбърква до сгъстяване. Маслото се разбива на пяна с пудрата захар. Яйченият крем се прибавя лъжичка по лъжичка към масления, слага се ванилията. Кремът е готов.
От изстиналия блат се отрязва хоризонтално парче с дебелина 1,5 см. Издълбава се внимателно вътрешността. В нея се слагат 2/3 от крема. Върху него се нареждат половината от черешите. Останалият крем и череши се смесват с натрошения блат и се разпределя върху черешите и се захлупва с капака.
За марципана слагаме водата да заври, добавяме маслото. Когато сместа заври се изсипва брашното наведнъж. Бърка се, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Изважда се и се разстила на плот, за да изстине по-бързо. Когато е студено се добавя пудрата захар и се омесва. Марципанът се разточва с точилка и се слага върху тортата. Украсяваме тортата с фигурки от марципан, които оцветяваме след това със сладкарска боя.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Моята торта 30
От форум:
От друг сайт: