Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Мини шоколадови торти с малини и маскарпоне
Мини шоколадови торти с малини и маскарпоне

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
4 яйца
150 г захар
70 г брашно
40 г какао
1 бакпулвер
1/2 есенция ром
кафе
за крема:
200 г маскарпоне
150 мл сметана
3 с.л заквасена сметана
2 с.л пудра захар
2 ванилии
200 г малини
3 с.л захар
1 с.л вода
за глазурата:
150 г черен шоколад
150 мл сметана
За блата разбийте яйцата, добавете захарта. След това прибавете пресятото брашно, какао и бакпулвер, и разбъркайте внимателно с бъркалка. Добавете и есенцията. Изсипете сместа в застлана с хартия за печене тава (от печката). Печете блата на 180 градуса, около 20 минути (не го препичайте). Извадете и оставете да се охлади.
През това време изсипете в тенджерка малините заедно със захарта и водата. Варете до необходимата гъстота (около 15 минути).
За крема разбийте течната сметана с пудрата захар. Към нея добавете маскарпонето и заквасената сметана и разбийте за кратко, колкото да се смесят. Добавете ванилията.
От блата изрежете кръгчета с чаша (7-8см). За всяка тортичка по 3 кръгчета. Поставете едно кръгче в чиния, поръсете го с 1 с.л прясно сварено кафе, намажете с конфитюр. Покрийте с второ кръгче, пак кафе и намажете с крем. Покрийте с трето кръгче като притиснете леко. Намажете цялата тортичка с крем и загладете добре.Така направете и останалите тортички. Оставете ги в хладилника.
Загрейте сметаната, свалете от котлона и прибавете шоколада. Разбъркайте добре докато стане гладка и лъскава смес. Поставете тортичките на решетка върху някаква купа и залейте с глазурата. Охладете за 15 минути, поръсете отстрани с шоколадови пръчици и върнете обратно в хладилника.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Мини шоколадови торти с малини и маскарпоне
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова