Начало » Тестени изделия » Рецепти за Милинки » рецепта Милинки - III вариант
Милинки - III вариант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг брашно
20 г мая
1 с.л. сол
за намазване:
50 г краве масло
3 с.л. олио
1 яйце
за заливката:
250 г сирене
150 г краве масло
100 г брашно
Маята се натрошава и се разтваря в малко топла вода. Пресява се брашното и към него се добавят солта и разтворената мая. Постепенно се добавя около 0,5 л топла вода и се замесва меко тесто, което се оставя да втасва около 30 минути. След това се оформя на руло и се усуква на фитил. Нарязва се на равни парчета, които се оформят като топки и се намазват със сместа от разтопеното масло и олио.
Милинките се подреждат в намазана с масло тава и се оставят да втасат още 20 минути. Краве маслото се размеква на стайна температура и се смесва с натрошеното сирене. Добавят се брашното и малко вода, разбърква се добре и се разпределя върху милинките, които се оставят да втасват още 10 минути. Яйцето се разбива и с него се намазват милинките и остатъка се разпределя върху заливката. Пекат се докато се позачервят (около 25-30 минути) в предварително загрята фурна при 200 градуса.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Много апетитно!
Ако желаете, може да сложите линк към Милинки - III вариант
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева