Начало » Тестени изделия » Рецепти за Милинки » рецепта Милинки - III вариант

Милинки - III вариант

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг брашно
20 г мая
1 с.л. сол

за намазване:
50 г краве масло
3 с.л. олио
1 яйце

за заливката:
250 г сирене
150 г краве масло
100 г брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Милинки - III вариант

Маята се натрошава и се разтваря в малко топла вода. Пресява се брашното и към него се добавят солта и разтворената мая. Постепенно се добавя около 0,5 л топла вода и се замесва меко тесто, което се оставя да втасва около 30 минути. След това се оформя на руло и се усуква на фитил. Нарязва се на равни парчета, които се оформят като топки и се намазват със сместа от разтопеното масло и олио.

Милинките се подреждат в намазана с масло тава и се оставят да втасат още 20 минути. Краве маслото се размеква на стайна температура и се смесва с натрошеното сирене. Добавят се брашното и малко вода, разбърква се добре и се разпределя върху милинките, които се оставят да втасват още 10 минути. Яйцето се разбива и с него се намазват милинките и остатъка се разпределя върху заливката. Пекат се докато се позачервят (около 25-30 минути) в предварително загрята фурна при 200 градуса.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар17 Ноември 2012
Нина Райчева
Изглеждат страшно апетитни.
Аватар19 Януари 2012
Анелия Терзиева
Много апетитно!



Ако желаете, може да сложите линк към Милинки - III вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама