Начало » Тестени изделия » Рецепти за Милинки » рецепта Голямата милинка
Голямата милинка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
300 мл айрян
20 г мая
100 мл вода за маята
1 яйце
1 с л захар
1 ч л сол
150 г сирене
600 г брашно
заливка:
50 г разтопено масло
1 с л олио
1 с л брашно
Активира се маята в хладката вода със захарта и се оставя да шупне. Замесва се тесто с останалите продукти без сиренето и се оставя да втаса 30 минути.
В намаслена тава се късат топчета тесто с намаслени ръце и нареждаме в тавата. Почива си за 10 минути. Загряват се маслото и олиото и се запържва брашното. Отгоре се натрошава сиренето и се намазва с четка с брашнената смес. Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 минути до хрупкава коричка. Поднасяме с чаша айрян и поръсваме с пудра захар - уникално вкусно !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Голямата милинка
От форум:
От друг сайт: