Начало » Тестени изделия » Рецепти за Милинки » рецепта Голямата милинка
Голямата милинка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
300 мл айрян
20 г мая
100 мл вода за маята
1 яйце
1 с л захар
1 ч л сол
150 г сирене
600 г брашно
заливка:
50 г разтопено масло
1 с л олио
1 с л брашно
Активира се маята в хладката вода със захарта и се оставя да шупне. Замесва се тесто с останалите продукти без сиренето и се оставя да втаса 30 минути.
В намаслена тава се късат топчета тесто с намаслени ръце и нареждаме в тавата. Почива си за 10 минути. Загряват се маслото и олиото и се запържва брашното. Отгоре се натрошава сиренето и се намазва с четка с брашнената смес. Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 минути до хрупкава коричка. Поднасяме с чаша айрян и поръсваме с пудра захар - уникално вкусно !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Голямата милинка
От форум:
От друг сайт: