Начало » Тестени изделия » Рецепти за Милинки » рецепта Голямата милинка
Голямата милинка
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
300 мл айрян
20 г мая
100 мл вода за маята
1 яйце
1 с л захар
1 ч л сол
150 г сирене
600 г брашно
заливка:
50 г разтопено масло
1 с л олио
1 с л брашно
Активира се маята в хладката вода със захарта и се оставя да шупне. Замесва се тесто с останалите продукти без сиренето и се оставя да втаса 30 минути.
В намаслена тава се късат топчета тесто с намаслени ръце и нареждаме в тавата. Почива си за 10 минути. Загряват се маслото и олиото и се запържва брашното. Отгоре се натрошава сиренето и се намазва с четка с брашнената смес. Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 минути до хрупкава коричка. Поднасяме с чаша айрян и поръсваме с пудра захар - уникално вкусно !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Голямата милинка
От форум:
От друг сайт: