Начало » Тестени изделия » Рецепти за Милинки » рецепта Милинки със сирене - II вариант
Милинки със сирене - II вариант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
300 мл прясно мляко
1 супена лъжица суха мая
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
1 яйце
200-300 гр бяло саламурено сирене
2 и 3/4 до 3 чаени чаши (от 250 мл) брашно
около 100 гр разтопено краве масло за топене на ръцете (може да се замени с мас, олио или маргарин)
150-200 гр бяло саламурено сирене
2 супени лъжици галета
1 кафена чашка прясно мляко
Затоплете леко млякото, излейте го в дълбока купа и разтворете маята и захарта в него. Изчакайте 5-10 минутки, за да се активира маята. Добавете натрошеното сирене, яйцето, солта и брашното. Бъркайте с дървена лъжица, докато брашното усвои течните съставки и получите много меко и лепкаво тесто. Покрийте купата с капак или кърпа и оставете тестото да втаса на топло за около 15-20 минути.
Разбъркайте леко тестото. Подмажете обилно тава с диаметър 30 см. Потапяйте ръцете си в разтопеното краве масло (мас, олио) и късайте и оформяйте топчета колкото орех. Трябва да получите около 30 топчета. Подреждайте ги в тавата почти допрени едно до друго, за да нямат място да се разливат настрани, а да се вдигнат нагоре. Покрийте тавата с оформените топчета с домакинска кърпа и ги оставете да втасат на топло за около 20-30 минути. След като втасат ги поръсете с натрошеното 150-200 гр. сирене и ги залейте (използвайки лъжичка) със смес от разтопеното краве масло (остатъка от топенето на ръцете), галетата (2 суп. лъжици) и прясното мляко (1 к. чашка). Изпечете ги в умерено силна фурна (около 200 градуса) до зачервяване, но не ги препичайте прекалено много, за да не станат сухи.
Забележка: * Количество брашното, което ви е необходимо, зависи от вида на брашното, което използвате. Ако използвате по-меко брашно, ще ви бъдат необходими 2 и 3/4 чаени чаши брашно. Ако брашното ви е остро, ще ви трябва малко повече - около 3 пълни чаени чаши. Моят съвет е, да прибавите за начало 2 и 1/2 чаши брашно и след като се поеме от течността, добавяйте още по малко, ако е необходимо. Тестото трябва да може да се бърка с лъжицата, но не трябва и да е прекалено рядко! Като спрете с бъркането, тестото трябва да запазва формата си (да остава събрано на топка в купата).
Източник: rummylicious.blogspot.com/2010/08/blog-post_07.html
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Милинки със сирене - II вариант
От форум:
От друг сайт: