Начало » Тестени изделия » Рецепти за Милинки » рецепта Милинки със сирене - II вариант

Милинки със сирене - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
300 мл прясно мляко
1 супена лъжица суха мая
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
1 яйце
200-300 гр бяло саламурено сирене
2 и 3/4 до 3 чаени чаши (от 250 мл) брашно

около 100 гр разтопено краве масло за топене на ръцете (може да се замени с мас, олио или маргарин)
150-200 гр бяло саламурено сирене
2 супени лъжици галета
1 кафена чашка прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Милинки със сирене - II вариант

Затоплете леко млякото, излейте го в дълбока купа и разтворете маята и захарта в него. Изчакайте 5-10 минутки, за да се активира маята. Добавете натрошеното сирене, яйцето, солта и брашното. Бъркайте с дървена лъжица, докато брашното усвои течните съставки и получите много меко и лепкаво тесто. Покрийте купата с капак или кърпа и оставете тестото да втаса на топло за около 15-20 минути.

Разбъркайте леко тестото. Подмажете обилно тава с диаметър 30 см. Потапяйте ръцете си в разтопеното краве масло (мас, олио) и късайте и оформяйте топчета колкото орех. Трябва да получите около 30 топчета. Подреждайте ги в тавата почти допрени едно до друго, за да нямат място да се разливат настрани, а да се вдигнат нагоре. Покрийте тавата с оформените топчета с домакинска кърпа и ги оставете да втасат на топло за около 20-30 минути. След като втасат ги поръсете с натрошеното 150-200 гр. сирене и ги залейте (използвайки лъжичка) със смес от разтопеното краве масло (остатъка от топенето на ръцете), галетата (2 суп. лъжици) и прясното мляко (1 к. чашка). Изпечете ги в умерено силна фурна (около 200 градуса) до зачервяване, но не ги препичайте прекалено много, за да не станат сухи.

Забележка: * Количество брашното, което ви е необходимо, зависи от вида на брашното, което използвате. Ако използвате по-меко брашно, ще ви бъдат необходими 2 и 3/4 чаени чаши брашно. Ако брашното ви е остро, ще ви трябва малко повече - около 3 пълни чаени чаши. Моят съвет е, да прибавите за начало 2 и 1/2 чаши брашно и след като се поеме от течността, добавяйте още по малко, ако е необходимо. Тестото трябва да може да се бърка с лъжицата, но не трябва и да е прекалено рядко! Като спрете с бъркането, тестото трябва да запазва формата си (да остава събрано на топка в купата).

Източник: rummylicious.blogspot.com/2010/08/blog-post_07.html



Още рецепти за Милинки

Рецепта за Пухкави милинки Пухкави милинки

Рецепта за Голямата милинка Голямата милинка

Рецепта за Милинките на Ваня Милинките на Ваня

Рецепта за Милинки със сирене Милинки със сирене

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Милинки със сирене - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди