Публикувана от Az-gotvia .bg на 15 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 1 кг брашно 20 г мая 1 с.л. сол за намазване: 50 г краве масло 3 с.л. олио 1 яйце за заливката: 250 г сирене 150 г краве масло 100 г брашно |
Маята се натрошава и се разтваря в малко топла вода. Пресява се брашното и към него се добавят солта и разтворената мая. Постепенно се добавя около 0,5 л топла вода и се замесва меко тесто, което се оставя да втасва около 30 минути. След това се оформя на руло и се усуква на фитил. Нарязва се на равни парчета, които се оформят като топки и се намазват със сместа от разтопеното масло и олио. Милинките се подреждат в намазана с масло тава и се оставят да втасат още 20 минути. Краве маслото се размеква на стайна температура и се смесва с натрошеното сирене. Добавят се брашното и малко вода, разбърква се добре и се разпределя върху милинките, които се оставят да втасват още 10 минути. Яйцето се разбива и с него се намазват милинките и остатъка се разпределя върху заливката. Пекат се докато се позачервят (около 25-30 минути) в предварително загрята фурна при 200 градуса. |