Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Месеница

Месеница

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
5 супени лъжици кисело мляко
1 чаена чаша топло прясно мляко
1/2 чаена чаша вода
1/2 кубче прясна мая
5 супени лъжици разтопена мас
1 яйце
1 чаена лъжичка сол
1 каф.лъжичка захар
брашно, колкото е необходимо за еластично тесто

за плънката:
разтопено масло за намазване на корите - приблизително 1 непълна чаена чаша
400 г натрошено твърдо сирене краве
2-3 пресни яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Месеница

Замесваме тесто от продуктите и оставяме да втаса. От готовото, втасало тесто, правим еднакви топки и всяка разточваме на кора. Намазваме с разбити яйца и с разтопено масло, ръсим натрошено сирене, навиваме и слагаме в тава. Може да сложим хартия за печене на тавата да не залепва месеницата. Оставяме месеницата да втаса. Намазваме с разбито яйце, поливаме с малко разтопено масло и изпичаме в загрята на 180 градуса фурна до приятно златисто.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Много добре изглежда! Много апетитна закуска.



Ако желаете, може да сложите линк към Месеница


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама