Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Мариновани пилешки бутчета в йенска тавичка

Мариновани пилешки бутчета в йенска тавичка

Разпечатай

от готварската книга на Владимир Петровски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1-2 тарелки пилешки бутчета
нарязан на шайби кромид лук
парчета лимон с кората

за марината:
2 супени лъжици олио
1/2 кафена чашка соев сос Класик
1/2 кафена чашка сок от лимон
1 супена лъжица мед
1/2 суп.л-ца Дижонска горчица
3-4 пасирани скилидки чесън
1 чаена лъжичка сладък червен пипер
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
1/2 кафена чашка вино-сухо бяло
2 щипки сух тарос /естрагон/
1 чаена лъжичка морска сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мариновани пилешки бутчета в йенска тавичка

Измиваме добре пилешките бутчета и оставяме да се отцедят. Мариноваме ги в продуктите за маринатата. Оставяме на студено за не по малко от 12 часа, като периодично ги обръщаме в маринатата.

На дъното на йенска тенджерка или тавичка нареждаме лук, парчета лимон и отгоре пилешки бутчета. Заливаме с маринатата и похлупваме съда. Печем на 200 градуса 1 час.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мариновани пилешки бутчета в йенска тавичка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама