Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Мариновани пилешки бутчета в йенска тавичка
Мариновани пилешки бутчета в йенска тавичка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1-2 тарелки пилешки бутчета
нарязан на шайби кромид лук
парчета лимон с кората
за марината:
2 супени лъжици олио
1/2 кафена чашка соев сос Класик
1/2 кафена чашка сок от лимон
1 супена лъжица мед
1/2 суп.л-ца Дижонска горчица
3-4 пасирани скилидки чесън
1 чаена лъжичка сладък червен пипер
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
1/2 кафена чашка вино-сухо бяло
2 щипки сух тарос /естрагон/
1 чаена лъжичка морска сол
Измиваме добре пилешките бутчета и оставяме да се отцедят. Мариноваме ги в продуктите за маринатата. Оставяме на студено за не по малко от 12 часа, като периодично ги обръщаме в маринатата.
На дъното на йенска тенджерка или тавичка нареждаме лук, парчета лимон и отгоре пилешки бутчета. Заливаме с маринатата и похлупваме съда. Печем на 200 градуса 1 час.
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Пилешки дробчета с много лук на фурна
Пилешки дробчета и сърца с много лук и гъби
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Мариновани пилешки бутчета в йенска тавичка
От форум:
От друг сайт: